כל מה שצריך לקנות לקראת הלידה

כל מה שצריך לקנות לקראת הלידה

יש לפוסט הזה פוטנציאל להיות הרשימה הכי ארוכה שאי פעם מישהו רשם. הרי ברור לכולנו שאם יש קהל שיהיה מוכן להוציא הרבה כסף (אפילו יותר מכלות לפני החתונה שלהן) אלו אמהות צעירות ונשים לקראת לידה. אחרי קבלת רשימות של קניות ללידה מכל החברות שלי, שיפוצים שלי לרשימות האלו לפני הלידה ושיפוצים מאסיביים שלי לקניות האלו עכשיו כשתמרי כבר בת חמישה חודשים אני מרגישה שיש לי את היכולת לכוון אמהות לעתיד או אמהות צעירות בקניות שלהן לקראת הלידה.

חשוב לי לפני שנכנס למוצרים עצמם ולסכומי הכסף הענקיים לציין דבר אחד – כל מה שהתינוקי שלך צריך זה אותך. האוכל שלו מחובר לגוף שלך, חום הגוף שלך מחמם אותו, אלפי תינוקות בריאים ושלמים מכל מיני מדינות בעולם גדלים ומתפתחים באופן מושלם בלי כל הדברים שאני הולכת לרשום פה. המוצרים שעליהם אני הולכת לדבר הם דברים שהקלו עלי ואני מניחה שיכולים להקל גם על בנות אחרות. אני ממליצה לקחת את המחשבות שלי כהמלצה שיכול להיות שלא תתאים לכן (אגב, כמו כל המלצה אחרת שלי) וזה לגמרי בסדר. כל אמא יודעת הכי טוב מה נכון עבור הבייבי שלה.

את הרשימה המלאה שלי אני אצרף לך כדף נפרד להורדה בסוף הפוסט אל דאגה. דאגתי לחלק את הרשימה לפי נושאים ככה שיהיה לך יותר נוח וקל לחשוב על דברים שאותם תרצי להוסיף או להוריד מהרשימה. קיימים ברשימה מוצרים שאני לא הכי התחברתי אליהם אבל חברות שלי נשבעו במוצרים האלו ולכן החלטתי לרשום את התייחסותי האישית כלפי המוצרים השונים ככה שתהיה בפנייך את האופציה לבחור אם לוותר או לרכוש מוצרים שלא היו הבחירה הראשונה שלי.

אני יודעת שיש הרבה בנות שמעדיפות או מאמינות בלא לקנות דברים או לא להכניס הביתה דברים לפני שהלידה עברה בשלום. כל אחת צריכה לעשות רק מה שטוב לה ומה שהיא רואה לנכון. אני יצאתי מתוך נקודת הנחה שמחשבה יוצרת מציאות ולכן האמנתי בלב שלם שהכל יהיה מעולה. ממש בשבועות לפני הלידה עשיתי עם עצמי תרגילים של דימיון מודרך והכרחתי את עצמי לעצום עיניים ולדמיין אותי מחזיקה את התינוקת ומטיילת איתה בעגלה כדי שלא יהיה לי ספק בראש שהכל ילך כמו שצריך. (כנראה שזו השטות שעזרה לי לעבור את החודשים של המתח והציפיה. זה מה שעבד עלי, על כל אחת יעבוד משהו אחר).

בדיעבד אני יכולה להגיד מהניסיון האישי שלי שההכנה והקניה של הדברים מראש הייתה לי הדבר הכי נכון שיכלתי לעשות. אני מכירה לא מעט אמהות שהתחילו לסדר את החדר רק אחרי הלידה וזו לגמרי החלטה לגיטימית. אבל לי כמעצבת וכמישהי שמאד רצתה להיות מעורבת בעיצוב וסידור החדר היה מאד קשה לעשות את הדברים האלו אחרי הלידה. עם הבצקות והתפרים לא הצלחתי לעמוד על הרגליים יותר מ5-10 דקות ברצף. רק המחשבה על להתחיל לארגן חדר שלם וכביסות ומצעים וקניות נשמע לי טירוף בשבועות הראשונים.

אמנם, זה נכון שבבית החולים עצמו מקבלים כל דבר שהתינוק צריך, אבל מהשניה שמגיעים הביתה החיים מתחילים ואין צוות רפואי שאיתכם 24/7 לעזרה. עם כמה שהבייבי הוא הדבר הכי מתוק ותמים בעולם, כמות הבגדים והטטרות שמחליפים לו ביום היא לא קטנה, ובהתחשב בזה שצריך לכבס הכל לפני השימוש הראשוני אני באמת חושבת שלפחות את כל הכביסות האלו רצוי לעשות מראש (שבוע 36-37).

אז צירפתי לכן את רשימת הקניות הרלוונטית לדעתי כהכנה לפני הלידה ולא כללתי כחלק מהפוסט הזה את רשימת הדברים שהכנתי לי בתיק לחדר הלידה. החלטתי לא לעשות את זה משום שבתיק לחדר הלידה רצוי לארוז דברים עבור היולדת ואין צורך לארוז לתינוקי שמקבל הכל מבית החולים. אם תרצו פוסט בנושא תדאגו לרשום לי את זה בתגובות וכמובן שאשמח להכין אחד.

שימי לב שבתחתית הקובץ המצורף יש המלצה לסימון מוצרים שנרכשו/ הוזמנו ובדרכם אלייך/ מוצרים שאותם תשאילי מחברים או משפחה/ מוצרים שמצריכים בירור וכאלו שתבחרי לבקש מחברים או משפחה כמתנה. זה אמנם הדבר הכי כיף בעולם לעשות קניות עבור הבייבי שבדרך אבל אל תתפתי להוציא הרים של כסף. תחשבי מראש מה תרצי לקבל במתנה מהחברים/משפחה וככה יהיו לך כמה הוצאות פחות. לצורך העניין אני ידעתי שהחברות שלי יקנו לי משטח פעילות ואוניברסיטה ולכן לא קניתי אותם לפני הלידה.



Follow: