המדריך השלם להזמנת טיסה און-ליין

המדריך השלם להזמנת טיסה און-ליין

בשנים האחרונות יצא לי לטוס דיי הרבה. טיסות כחלק מהלימודים בתואר הראשון, טיסות משפחתיות מאורגנות, טיסות לחופשות כיפיות זוגיות, טיסות עבודה ולאחרונה גם שתי טיסות עם תינוקת.

אני לא רואה את עצמי כמומחית גדולה בתחום, אבל כן יצא לי ללמוד מהרבה טעויות שלי וחשבתי שיכול להיות נחמד לשתף את הקוראות שלי בכל הטיפים שלי להזמנת טיסה בדרך היעילה והמשתלמת ביותר.

בכל הנוגע להזמנת טיסה יש בעייני שתי גישות שהן הכי משתלמות. הגישה הראשונה היא לתכנן את הטיסה ולקנות את הכרטיס המון זמן מראש. הגישה השניה היא טיסה של הדקה ה90, לטוס בהתראה של כמה שעות לטיול לא מתוכנן ומאד ספונטני.
האמת היא שאני משתייכת בעיקר לאסכולה השניה, אני יכולה לתרץ את זה בכך שאני עצמאית ויכולה להרשות לעצמי לעבוד גם לא בארץ ובעצם הטיסה היא לשם יצירת התוכן שזו העבוד ובגלל זה זול ונוח לי להיות על הצד הספונטני.
האמת היא שנראה לי שאני פשוט כזו. בהרבה דברים ומקומות בחיים מצאתי את עצמי הולכת על החלטה ספונטנית ופחות מחושבת ואני דווקא דיי אוהבת את המקום שזה הביא אותי אליו היום. אחרי הכל אני באמת עובדת בדבר שאני הכי אוהבת לעשות בעולם. דבר שהגיע ספק מהחלטה ספונטנית, ספק מחוסר אחריות כלכלית ותשוקה מאד גדולה למשהו שעדיין לא ידעתי עד הסוף מהו. (אוסיף כאן בכוכבית שמאז שתמרי נולדה יש עוד מכשול בשביל הספונטני, כי לא לכל מקום מומלץ לקחת תינוקות לפני שהם עוברים את כל החיסונים שלהם. הייתה לנו הצעה מטורפת לטיסה מדהימה לסין יחד עם חברה שרצינו מאד לעבוד איתה ונאלצנו לוותר על הטיול הזה כי לא רצינו להשאיר את תמרי בלעדינו בארץ לשבועיים.)

לעניינינו, ישנן כמה דרכים להזמנת טיסות. יש כמובן את האופציה של סוכני הנסיעות שמצד אחד נותנים את תחושת הביטחון והאחריות לטיול ולטיסה (באופן אישי נעזרתי בסוכנת נסיעות בטיסות גדולות שהיו לי כמו לאוסטרליה או כשטסנו בקבוצה של המון אנשים ורצינו לעשות את זה הכי מאורגן שאפשר) מצד שני, גם עולים יותר כסף (הגיוני, זו העבודה שלהם). אבל, התכנסנו כאן כדי לדון בהזמנת טיסה און-ליין ולכן, הנה האפליקציות/האתרים שאני בדרך כלל משתמשת בהם להשוואות מחירים והזמנת טיסות:

הפלטפורמה הראשונה הייתה נראית לי הכי פחות אמינה אבל דרכה הזמנו את הכרטיסים האחרונים שלנו לברצלונה (100$ לכרטיס) ואכן, טסנו וחזרנו בשלום ולא עבדו עלינו🤪.
עמוד פייסבוק שנקרא ״טיסות סודיות״. לטיסות סודיות יש גם אתר אינטרנט וקבוצת טלגרם, דרך הטלגרם אמיר הגיע לכרטיסים שהיו לנו לברצלונה. מדובר על משהו הרבה יותר נגיש וזמין מדף פייסבוק וככה ניתן לקבל עדכוניים מידיים.

אחד הדברים המשובחים ביותר שקיימים ב״טיסות סודיות״ הוא הבוט שלהם. דרכו ממש ניתן להזין את היעד+תאריכים והוא ממש בקלות ימצא לכם את הטיסה המבוקשת עבורכם.

מנוע חיפוש אחר שאנחנו מאד אוהבים הוא google flights.
אשר משווה מחירים בין כל הטיסות הקיימות ולרוב יצליח למצוא את הטיסה הכי משתלמת עם או בלי קונקשנים.

אתרים אחרים נוחים הם אקספדיה, סקיי סקנר ואפליקציות כמו חוליו, אליס, טרווליסט ועוד רבות וטובות. לא יצא לנו באופן אישי להזמין מאחד מהם אבל תמיד דואגים להשוות מחירים בין כולם.

אחרי שציינו את הפלטפורמות הנוחות השונות למציאת טיסות נוחות וזולות חשוב לי לציין עוד פרט (לא כל כך) קטן ומאד חשוב. הבדל בין טיסות/מטוסים/כרטיסי טיסה. ברור לכולנו שיש הבדל בין טיסה סדירה לטיסת צ׳ארטר מבחינת המחיר. בואו נגדיר מה אומרת הטיסה מבחינת נוחות וכבודה ומהי ההעדפה האישית שלי.

טיסה סדירה – טיסה שיוצאת במשך תקופה עונתית או שנתית, בזמנים קבועים. לרוב היא תצא בזמן ויהיה נוח לקבל שירות מחברת התעופה ולכן, כרטיסי הטיסה יעלו יותר כסף. אני בוחרת לקנות כרטיסים לטיסות כאלו כאשר יש מחירים מיוחדים של הרגע האחרון או בטיסות יותר ארוכות כמו לדוגמא בטיסה שהייתה לי לאוסטרליה, שבה רציתי להרגיש בטוחה יותר מבחינת אופציה לשינוי הכרטיס. לשם הדוגמא אציין מקרה שבו קנינו כרטיסים לאיטליה דרך אלעל, הזמנו בטעות את הכרטיסים על שם המשפחה הקודם שלי לפני הנישואים וכשהבנו את הטעות התקשרנו לשירות הלקוחות של אלעל שפתוח 24/7 ואכן, שינוי השם על הכרטיס היה ממש נוח וקל.
אם כבר מדברים על הטיסה שהייתה לנו לאיטליה, הזמנו אותה כי היו לנו המון נקודות בכרטיס הנוסע המתמיד של אלעל, אמיר עד לא מזמן עבד בחברה שהטיסה אותו הרבה להונג-קונג וככה נצברו לנו לא מעט נקודות שתוקפן עמד לפוג ולכן החלטנו להזמין את הכרטיסים בזול. את הנוסע המתמיד הייתי ממליצה לעשות לפני טיסות מאד מאד ארוכות שצוברות הרבה נקודות או במקרה ואתם טסים לא מעט.
יש ״כרטיסי נוסע מתמיד״ להרבה חברות תעופה. הייתי ממליצה לברר על כל אחת בנפרד במידה ואתם באמת טסים המון ולראות מה הכי משתלפ עבורכם, אני מכירה באופן אישי רק את הכרטיס של אלעל אבל שמעתי שחברות אחרות הרבה יותר משתלמות.

טיסת צ’ארטר – טיסה מסחרית עם מועדי טיסות לא קבועים. לרוב אבחר לטוס בטיסות כאלו בגלל המחיר הזול שלהן, אני תמיד לוקחת בחשבון את העובדה שיש הרבה יותר שינויים של הרגע האחרון, עיכובים בטיסה ושירות פחות זמין מצד חברת התעופה. לפעמים הפרש המחירים הוא כל כך משמעותי שזה שווה את ההמתנה בשדה.

טיסת לואו קוסט –  טיסה שעולה פחות כסף ובהתאם לכך גם מציעה פחות שירותים שקשורים לטיסה (כמו אוכל, מזוודות, בחירת מושב וכו׳) כל אחד מהשרותים האלו יכול להיות בתשלום נפרד מה שבפועל יכול לצאת יותר יקר מכרטיס בטיסה סדירה. המחיר של טיסות הלואו קוסט בדרך כלל נמוך להפליא, לרוב כשבודקים את העניין ומגלים שצריך להוסיף עוד מזוודה לכל כיוון מגלים שזה יוצא פחות משתלם. היו פעמים כמו בטיסה שלי ושל אמיר ללונדון, שהחלטנו לטוס בטיסת לואו קוסט ולשלם על מזוודה רק בדרך חזור. זאת אומרת שטסנו עלינו עם טרולי ובלונדון עשינו הרבה קניות וגם קנינו מזוודה שאיתה חזרנו לארץ. במקרים כאלו או במקרים שבהם לא צריך מזוודה גדולה זו אופציה משתלמת.

אחרי ששמתם לב לתאריך, ליעד ולסוג הטיסה שאותה בחרתם (אם היא כוללת מזוודות או לא) ההצעה שלי היא לעבור בין כל האתרים השונים ולעשות השוואת מחירים. אם אתם רואים טיסה מאד משתלמת באתר שאתם לא בטוחים לגביו, תעשו חיפוש בגוגל ותקראו קצת ביקורות, לצערי יצא לי לשמוע לאחרונה יותר מידי סיפורי זוועות בנושא.

אם אתם ספונטנים ומתלבטים בין כמה יעדים שונים, הייתי ממליצה להמתין עם הזמנת הטיסה ולבדוק לרגע באתר בוקינג על מלון באיזור, יכול להיות שתהיה טיסה יקרה בכמה דולרים אבל המלונות באיזור יהיו הרבה יותר זולים והיא תצא יותר משתלמת. אני ואמיר בדרך כלל אוהבים לעשות את התהליך הזה עם שני מחשבים במקביל, ככה שאחד מאיתנו מחפש טיסה והשני מחפש מלון – ככה הכי נוח לנו להשוות.



Follow: