היוש!
אחרי ההקדמה שהייתה לנו בשבוע שעבר, ברוכים הבאים לתקציב הראשון שלי.
האמת היא שאני מנסה לעבוד עם תקציב כבר לא מעט זמן, וכשאני אומרת לא מעט זמן אני מתכוונת לכמה שנים. היו לי דפי אקסל וגוגל שיטס מכל מיני סוגים ובכל פעם מחדש מצאתי את עצמי מוותרת על התהליך. הדפים היו לי ארוכים מידי, מסורבלים מידי, עם יותר מידי דברים שאני צריכה למלא ולעקוב אחריהם ובעיקר מה שתסכל אותי זה שלקח לי המון המון זמן לפצח בכלל איך עושים את כל הדבר הזה כשעצמאיים ואיך בכלל יודעים מה התקציב שלי לכל חודש כשבכל חודש אני מקבלת סכום שונה.
לפני מספר ימים קיבלתי בקשה ממישהי לדבר גם על סיטואציה שבה אנשים הם שכירים ולא עצמאיים ובגדול אני חושבת שבצורה הזו עניין התקציב הוא הרבה יותר ״פשוט״ מבחינת שכירים. יודעים בדיוק כמה מקבלים בכל חודש ומתי מקבלים את הכסף הזה בכל חודש ולפי ההכנסה הקבועה הזו קובעים את התקציב.
במקרה שלי, לקח לי לא מעט זמן להבין שאם אני מקבלת 1000 שקלים לחשבון הבנק הם לא יכולים לשמש אותי במלואם.
נתחיל מההתחלה, לי ולאמיר יש היום שלושה חשבונות בנק. החשבון שהיה לי מגיל צעיר, החשבון שהיה לאמיר מגיל צעיר וחשבון משותף שפתחנו יחד לפני החתונה.
בשנים האחרונות החשבון שהיה לי מגיל צעיר הפך להיות החשבון העסקי שלנו. לשם עוברים כל הכספים שאני מקבלת מלקוחות ומשם אני מפרישה משכורות לחשבון המשותף שלנו.
החשבון שהיה לאמיר מגיל צעיר הפך להיות חשבון החיסכון שלנו, בשנים האחרונות לשם העברנו בכל חודש כסף בהוראת קבע וככה הצלחנו לחסוך את ההון העצמי לרכישת הבית. מהחשבון הזה לא יצא כסף בכלל ורק נכנסו לשם כספים (היה מאד קל לעשות את זה כשאנחנו אפילו לא מסתכלים על החשבון וככה לא היה פיתוי לקחת משם כסף כי ״כאילו שכחנו ממנו״), לכן התנאים שלנו כרגע בבנק הזה הם הכי טובים בפער מאד גדול מהבנקים האחרים והחשבון הזה הופך בימים אלו להיות החשבון המשפחתי שלנו שממנו הולכת להיות ההתנהלות השותפת שלנו.
החשבון השלישי (המשותף שפתחנו יחד) שימש אותנו עד עכשיו כחשבון המשפחתי שלנו, פתחנו אותו בעיקר כי הם הציעו לנו את התנאים הכי טובים להפקדת כל הצ׳קים אחרי החתונה. אבל היום אנחנו גם פחות מרוצים מהתנאים וגם מהשירות שם, וגם אין לנו רצון להמשיך להחזיק כל כך הרבה חשבונות אז הכוונה שלנו היא לסגור הלוואה אחרונה שקיימת שם בחשבון ולסגור אותו.
מה שאומר שנישאר עם החשבון העסקי, אליו אני מקבלת תשלומים בכל חודש (מספר פעמים בחודש בתאריכים משתנים בסכומים משתנים) ומפרישה משכורות לחשבון המשפחתי שלנו פעמיים בחודש.
אם לצורך העניין אני מקבלת לחשבון תשלום של 1000 שקלים, זה לא שכולם עוברים כמשכורת לחשבון המשותף. אני לוקחת בחשבון שעוד צריכים לרדת מהם מע״מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי עליי, ביטוח לאומי על אמיר ששכיר אצלי בעסק, פנסיות, רואה חשבון, תשלומים של העסק כמו תוכנות עריכה, זכויות יוצרים על סאונד שאני משתמשת בו, תשלומים על החזקת האתר שלי, וכמובן גם חסכונות של העסק לטובת פיתוח וציוד (לצורך העניין בשנה שעברה קנינו מצלמה או לפני שנתיים קנינו מחשב, אלו הוצאות של העסק).
אחרי מספר לא מועט של חודשים שבהם התבחבשתי מאד עם הסכומים שצריכים להשאר אצלי בחשבון העסקי, כרגע הגעתי להחלטה ש50% מהמשכורת שאותה אני מקבלת נשארת בחשבון העסקי לתשלומים השונים ורק ה50% הנותרים יכולים לשמש אותנו כמשפחה, לצורך העניין במקרה הזה 500 שקלים שיעברו לחשבון המשותף.
אני מעבירה משכורות לחשבון המשותף שלנו פעמיים בחודש, בדרך כלל התשלומים שאותם אני מקבלת מתרכזים לתאריכים שונים – בתחילת החודש לרוב אני מקבלת תשלומים ממותגים שאני עובדת איתם ולקראת ה20 לחודש אני מקבלת עוד תשלום מגוגל על הפרסומות בהן הקהל שלי צופה כשהוא רואה את הסרטונים שלנו ביוטיוב.
בראשון לחודש אנחנו מקבלים משכורת מהמכללה בה אמיר מלמד, בעשירי לחודש אני מעבירה משכורת מהתשלומים שקיבלתי בימים הראשונים וב20 לחודש אני מעבירה עוד משכורת אחרי התשלומים הנוספים שאני מקבלת.
בגלל שהתשלומים שלנו לא צפויים מבחינת תאריכים ואין לי באמת איך לסמוך עליהם, יותר נוח לי להתנהל בתקציב חודשי שאותו אני מחלקת לתקציבים שבועיים. ככה שיותר נוח לי לעקוב בכל שבוע מה בדיוק יוצא ובאיזו קטגוריה וביום האחרון של החודש אני לוקחת את כל המידע שאספתי ומזינה את הכל לקובץ הגוגל שיטס שלי.
הנה העתק חינמי של הקובץ השנתי שלי. הוא ללא המספרים האישיים שלי אבל כן עם כל הפירוט. ברור לי שהוא לא יתאים לכולם אבל הוא כן איזושהי התחלה לתקציב שיכול לשמש אתכם. הוא הכי פשוט ולא מסורבל אבל כן מכיל את כל מה שאני צריכה כעצמאית שיצא לי לעבוד איתו עד היום. אני ממליצה לקחת אותו (לעשות העתק לקובץ נפרד שלכם כדי שלא יהיה חשוף לכל העולם) ולעבוד עליו כמה שעות כדי להתאים אותו באופן שיעבוד לכם.
כנראה שהוא עדיין לא הכי הכי מדוייק שיש, אני עובדת איתו רק חודש וקצת. במידה ויהיו לי עדכונים רלוונטים אז כמובן שאשתף גם אותם בהמשך.
אחרי שהבנו איך מתנהלים חשבונות הבנק שלנו יהיה יותר פשוט להבין את דף התקציב בגוגל שיטס שכרגע אני עובדת איתו ובינתיים הוא הכי נוח שיצא לי למצוא, ככה יהיו לכם שם יותר ברורות המשבצות שמסמנות את ה״הכנסות״ ה״מיסים״ וה״משכורת״.
במקרה ואתם לא עצמאיים הכל הרבה יותר פשוט והכסף שאתם מקבלים הוא פשוט המשכורת הסופית שלכם, את כל המיסים השונים המדינה כבר דואגת לקחת לכם מראש 🙂
מי ששמע את הפרק האחרון (שהוא בעצם הראשון) בפודקאסט שלי הבין שהתקציב שלנו לחודש מרץ לא הלך כמתוכנן והוצאנו הרבה מעבר למה שחשבנו שנוציא. חשוב לי ממש לנסות לא לוותר על הכל בגלל חודשים כאלו שפחות מצליחים לי (כי זה קרה לי לא פעם ולא פעמיים) ולנסות לפחות ללמוד למה חודש מרץ לא הלך כמתוכנן.
דברים שלמדתי מחודש מרץ:
התקציב הרפואי שלנו
בחודש מרץ היו לי שתי בדיקות גדולות אצל רופאים פרטיים, אחת שקשורה להריון והשניה שקשורה לצוואר הרחם. אמנם הן היו אצלי ביומן כבר מזמן אבל לא היו חלק מהתקציב שלנו וחבל כי לגמרי יכלתי לצפות מראש שהתקציב הבריאותי שלנו יהיה גבוה יותר ממה שתכננתי.
אני יודעת שהבדיקה הבאה שלי בצוואר הרחם תהיה בחודש מאי אז כבר מעכשיו רשמתי לעצמי את זה וגם את הביקורים הבאים של אמיר אצל רופא הגב שלו. חבל להיות מופתעים סתם מכסף שהרי אנחנו יודעים שהולך לרדת מהחשבון.
תקציב הבית שלנו
בתחילת החודש קבעתי שהוא יהיה 33% מהמשכורת שלנו, בהמשך החודש התשלומים על ארנונה, חשמל, מים וכו העלו את התקציב ל35%. הייתם מצפים מבחורה שגרה מחוץ לבית של ההורים כבר קרוב לעשור לקחת את התשלומים האלו אחת לחודשיים כחלק מהתקציב שלה – אבל היי – כבר בפוסט הקודם אמרתי לכם שאני ממש ממש לא גאון בתחום ואני כאן כדי ללמוד יחד איתכם ובעיקר לתת לכם ללמוד מכל הטעויות שלי. אז בגדול מהנקודה הזו אני מבינה שבכל חודש תקציב הבית שלנו משתנה – חודש נמוך יותר וחודש גבוה יותר בהתאם לחודשים בהם יש תשלומים שמתבצעים אחת לחודשיים.
תשלומים של העסק שלנו
קיימים אצלנו מספר תשלומים של העסק שמתבצעים אחת לשנה ולא אחת לחודש כמו תשלום על הדומיין של האתר, תשלום על תוכנות עריכת התמונות ועוד. חלק מהתשלומים האלו ״הפתיעו״ אותי בחודש מרץ למרות שלגמרי שילמתי אותם גם במרץ של שנה שעברה. הפעם למדתי לעבוד עם תקציב עם צפי לשנה מראש ורשמתי לעצמי להבא את כל ההוצאות הגדולות האלו שאני יודעת שהולכות לרדת אבל אני לא זוכרת מתי. גם אם בפן העסקי וגם אם בפן המשפחתי כמו לדוגמה ביטוח הרכב שעכשיו רשום לי מראש שהולך לרדת לנו בחודש נובמבר.
עכשיו בטח תבוא השאלה, אבל לירון מה הקשר להוצאות העסקיות שלך? אמרת שיש לך חשבון בנפרד עבור זה!
אז נכון, והנה עוד משהו שלמדתי בחודש מרץ! החשבונות שלנו ממש ממש לא מסודרים כמו שחשבתי שהיו. ואם לצורך העניין קבעתי שהתשלום על הסאונד ירד אחת לשנה מהפייפאל והפייפאל בכלל מחובר לחשבון המשפחתי שלנו – כאן נופלת הטעות.
היה לי יום שלם החודש שבו עברתי שורה שורה בכללללל החשבונות שלנו (ממש תדפיסים של כל חשבונות הבנק, כל כרטיסי האשראי, ביט, פייפאל – פשוט כל מקום שיוצא ממנו כסף) והעברתי תשלומים אחד אחד לבנק שאליו התשלום שייך.
זה לקח לי כמה שעות טובות והרבה עצבים – אבל אני מקווה שמעכשיו התשלומים אצלנו בעניין הזה יהיו מסודרים יותר ורובריקת ה״עסק״ מהתקציב החודשי שלנו תרד לחלוטין משום שהוצאות של העסק בכלל לא קשורות לתקציב המשפחתי שלנו.
תשלומים שנתיים
בהמשך מהנקודה הקודמת, החלטתי להפוך הרבה מהתשלומים שלנו לתשלומים שנתיים במקום מינויים חודשיים. יש מקומות שבהם זה חוסך כמה שקלים בשנה (כמו על הסאונד שעליו אני משלמת 15$ לכל אחת מהפלטפורמות שלי או לחילופין 140$ בשנה לכל אחת מהפלטפורמות שלי – חיסכון של 42 דולר בשנה לכל אחת מהפלטפורמות! ואללה בשנה זה יוצא באיזור החיסכון של 420 שקלים.) אין סיבה לא לעשות את זה. זה גם חוסך כסף וגם הרבה יותר נחמד לראות פחות תנועות בחשבון הבנק בכל חודש. יש הוצאה אחת פעם בשנה ואפשר להתכונן אליה מראש.
תכנון ארוחות
אולי הנקודה הכי גדולה שאותה למדתי בחודש מרץ! לראשונה בחיינו המשפחתיים ישבנו בכל שבוע ותכננו ארוחות לכ-ל השבוע. מה נאכל בכל יום בוקר, צהריים וערב, כולל מנות ביניים ונשנושים.
קבענו לנו מראש אופציות ל7 ארוחות (בכמות מספיק גדולה שנבשל בערב וישארו לנו כ״שאריות״ לצהריים שלמחרת) שאיתן שיחקנו לאורך השבוע (אין צורך באמת להחליט שאת המוקפץ אוכלים ביום שני ולא ביום רביעי) – בתפריט הזה החלטנו שיש לנו 2-3 מנות עוף/דגים בשבוע, שאר המנות הן צמחוניות. את הקניות של האוכל עשינו דרך האתר ולא בסופר עצמו – זה תמיד יוצא לנו יותר זול.
והופס – תקציב האוכל שלנו ירד בקרוב ל500(!) שקלים בחודש מרץ!
אז תכנון ארוחות + גיוון בארוחות צמחוניות עושה פלאים לתקציב!
תקציב שנתי
אחרי שעברתי לעבוד עם קובץ הגוגל שיטס החדש שאני משתמשת בו, שמפרט לי הכנסות והוצאות לאורך שנה, ראיתי שבאופן דיי רציף לאורך השנים האחרונות ההכנסות שלי בחודשים פברואר – אפריל הן דיי נמוכות ביחס לשאר השנה. הירידה מגיעה גם מחופשת הסמסטר במכללה שאמיר מלמד בה וגם מהמותגים שאני עובדת איתם. בגדול חלק מהמותגים בתחילת השנה רק קובעים את תקציבי הפרסום שלהם ולרוב מתחילים פעילויות יותר בחודשים פברואר, מרץ והלאה, ככה שיש לי פחות עבודה בחודשים ינואר – פברואר ובהתאם פחות תשלומים בחודשים פברואר-מרץ-אפריל.
עכשיו כשהתחלתי לעבוד בתקציב שנתי וראיתי שיש ממש פאטרן כזה, אני אוכל לסגל לעצמי דרך לעבור אותו עם חיסכון מראש ולא להכנס ללחץ בכל שנה מחדש.
נקודה מאד חשובה מעבר לצמצום ההוצאות החודשיות היא העלאת ההכנסות החודשיות ובחודש מרץ בעיקר לאור ההוצאות הלא מתוכננות שלנו היינו עם הרגל על הגז בנושא הזה. מכרנו לא מעט פריטים ישנים שלנו בפייסבוק (המצלמה הראשונה שלי, ספה שהייתה אצלנו לא בשימוש, עדשה ישנה של מצלמה, שוטף רצפה חשמלי ועוד). ההכנסות האלו ללא ספק סגרו לנו פינה לחודש הזה! זה תהליך שגם עוזר לי לנקות ולפנות את הבית לקראת מעבר הדירה שלנו וגם עוזר לי עם התקציב באופן משמעותי.
אחרי החפירה באורך הגלות הזווווו נראה לי שהגיע הזמן להגיע לתכלס – התקציב שלי לחודש אפריל
באפריל הולכות להיות לי הוצאות חריגות שאני צופה שיהיו באיזור ה1000 שקלים – מלא ימי הולדת לחברות שהחליטו להוולד באותו החודש (על יום ההולדת של אמיר שילמתי כבר במרץ אל תגלו לו).
מעבר לזה הוצאות נוספות על רופאים או בית כרגע אני לא צופה באופן מיוחד אבל מה שנקרא – אצל לירון אף פעם אי אפשר לדעת.
מבחינת הוצאות הצפי שלי לחודש אפריל הוא
המשכורת שלי היא 100% – אותה קבעתי לפי ההכנסה החודשית הנמוכה ביותר שהייתה לי בחצי השנה האחרונה
בית – 35% (גבוה יותר מהנורמה – כל התהליך הזה הרי התחיל כי אנחנו משלמים כרגע גם משכנתא וגם שכ״ד)
ילדים (תמר+פרדי) – 12% (גדול יותר מהחודש הקודם כי לפרדי יהיה חיסון החודש)
אוכל – 8% (נמוך יותר מהחודש הקודם אחרי שראיתי שאנחנו מצליחים לרדת בתקציב בצורה יפה)
אוטו – 5% (נמוך יותר מהחודש הקודם, כי למרץ התכוננתי למלא יותר דלק בגלל פסח, טיולים וביקורים אצל המשפחות שגרות רחוק מאיתנו)
ביטוחים – 20% – אחרי השאלה שלי אליכם בפרק הפודקאסט הקודם יצא לי לדבר עם חלק מכן שסוכנות ביטוח ועצמאיות, הבנתי שהתשלום שלנו על ביטוחים ופנסיות הוא ממש סבבה ולא גבוה כמו שחשבתי שהוא. כנראה יהיו עוד דרכים להוזיל את זה אבל לא ברמה משנת חיים – אעבוד על זה.
מה שכן, הביטוחים שלנו בשנה האחרונה ה-צ-י-ל-ו אותנו אחרי כל הבדיקות וההליכים הרפואיים השונים שעברנו. עם כמה שזה קאדר וזה כסף – זה באמת מומלץ בחום! קיבלתי כמה תגובות על להוריד בביטוחים שיש לנו ואני חושבת שזה לא צעד חכם. במזל עשיתי את הביטוחים האלו לפני שגילו אצלי את כל המצב הרפואי היום ולכן הם מכסים הכל. אנחנו מקבלים גם החזרים וגם תורים דחופים אצל רופאים מומחים וזה שווה בעייני כל שקל.
בריאות – 3% (כולל את קופת החולים + התרופות הקבועות של אמיר והויטמינים + מדדי הסכרת להריון שלי)
בלת״מ – 1% כי תמיד יש משהו לא צפוי בכל חודש
החזר הלוואות – 4% (לוקח לי חלק נכבד מהתקציב ולכן חשוב לי לסגור אותן)
יעבור לחיסכון – 12%
איך קבעתי את הסכומים שילכו לכל קטגוריה וכמה נכון לשים בכל סכום?
בגדול הלכתי לפי התמונה הזו שדייב רמזי פירסם אצלו באינסטגרם
לאורך תקופה התאמתי אותה למצב הספציפי של המשפחה שלי (ברור לי שאם הוא היה שומע שאני משלמת על בית ביחד עם שכר דירה ועוד יש לי הלוואות הוא היה אומר לי שאני לא בקו השפיות) וכרגע זה מה שאני חושבת שיעבוד לי הכי טוב.
אני חושבת שלשים 12% מהשכר בחיסכון/בהחזר הלוואות זה יפה מאד וברגע שאצליח להחזיר את ההלוואות שלי זה יגדל ל16%.
אחרי שנעבור לבית החדש ולא נשלם יותר שכ״ד אז בכלל אוכל להתחיל להפריש סכומים גדולים הרבה יותר ולתקוף את ההלוואות, אבל כמו שאמרנו בפוסט הקודם – כרגע אני במטרה הראשונה שלי והיא חיסכון הביטחון של 10,000 השקלים.
במידה ונשאר לי עוד קצת כסף בסוף החודש (כמו שאמרתי, אני קובעת את התקציב לפי ההכנסה הנמוכה ביותר שהייתה לי ויש חודשים שטפו טפו נכנסים לי סכומים גדולים יותר) אני דואגת להעביר אותו/את חלקו לטובת 2 מטרות:
המטרה הראשונה היא תרומה – אני מאמינה גדולה בקארמה ושאם עושים טוב, טוב יחזור גם בחזרה. אם כמה שיש לי הלוואות ומשכנתא אני גם מודעת לכך שמצבי הכלכלי הוא ממש טוב ושאנחנו כמפחה משתכרים יפה. באידיאל הייתי שמחה לתרום 10% מההכנסות שלי באופן קבוע, אך בגלל שחשוב לי לשים את המצב הפיננסי של המשפחה שלי כרגע בעדיפות אני תורמת בין 100-500 שקלים בכל חודש לעמותה שונה.
חשוב לי להוסיף נקודה בנושא, תרומה לא חייבת לבוא רק בצורת כסף. גם אם יש חודשים שאני לא מצליחה לעמוד בתרומה מבחינה כלכלית אני יכולה לתרום מוצרים שיש אצלי בבית, מנות מזון לניצולי שואה, תרומת שיער לחולי סרטון, תרומה מהזמן שלי ללכת לבלות עם מישהו שצריך אותו. יש דרכים שונות ומגוונות לתרום ולא חסרים אנשים שלצערנו נזקקים לתרומות האלו.
המטרה השניה שלי היא סינקינג פאנדז – שאין לי מושג מה השם העברי למונח הזה.
בגדול, חסכונות קטנים לאורך זמן כדי להצליח לחסוך לקראת דברים שרוצים לרכוש ולא רוצים להתפתות להוצאה לא מתוכננת כמו שהייתה לי במרץ על התיק החתלה שסיפרתי לכם עליו בפודקאסט (שבדיוק הגיע אלי בזמן שאני כותבת את הפוסט הזה והוא כל כך יפהההההה).
כרגע יש לי סיקנינג פאנדס לטובת –
רובוט שואב שוטף לבית
חתונה של חברה שבדיוק קיבלה הצעת נישואים. אין תאריך לאירוע אבל ברור לי שזה משהו שצפוי להיות ובא לי להביא להם צ׳ק באהבה ולא מתחושה של לחץ אז אני בוחרת לחסוך לזה מעכשיו.
חיסכון שיהיה באופן קבוע לטובת הבית והרכב שלנו. תמיד יש תקלות, נשרפת נורה, צריך להחליף פנס ודברים דומים. אני שמה בכל חודש כמה שקלים וצוברת שם סכום לאט לאט.
שעון חכם לאמירים והליכון בשבילי – מטרות קצת פחות חשובות כשרגע יש בחיסכון שלהן 25 שקלים, לאט לאט נגיע גם למטרות האלו.
המטרה שלי בסינקינג פאנדז היא לא להתיש את עצמי בתהליך ולא להרגיש שאסור לנו כלום. מותר לנו להתפנק גם בדברים שממש בא לנו לקנות כמו הרובוט השואב שוטף הזה שאני חולמת עליו, פשוט עדיף שההוצאה הזו תעשה בצורה מושכלת.
אחרי חיפושים לאפליקציות או מקומות טובים לחסוך בהם את החסכונות הקטנים האלו בלי לשלם עמלות נזכרתי בסטוריז של יעל רגב ״יעלית״ שפרסמה באינסטגרם את ״אתגר השקל״ שלה ובו היא חוסכת באפליקציית פייבוקס. אין שם עמלות למעט תשלום כשמוציאים את החיסכון לחשבון הבנק, זה לא חלק מחשבון הבנק ולכן אין פיתויים פשוט למשוך משם את הכסף ובכללי זה ממש ממש נוח.
פתחתי קבוצות שונות עם עצמי ובכל סוף חודש אם נשארים לי כמה שקלים אני בוחרת איך לחלק אותם בין החסכונות.
יש נושא קטן-גדול שרציתי לדבר עליו.
קיבלתי לא מעט תגובות על כך שלא תמיד הכי חכם להחזיר הלוואות, שאפשר להשקיע את הכסף ולקבל יותר מהתשואה שלו מאשר העמלה שאותה משלמים. יש לי כמה דברים לומר בנושא:
הראשון הוא – אני לא יודעת איזה הון אתם חושבים שיש לי להשקיע עכשיו חחח אבל את הכסף הזה לקחנו כהלוואות ובאותו רגע הוא הלך מאיתנו אם זה על האוטו ואם זה על התואר השני שלי – אין לי הון להשקיע כרגע ומה שכן יהיה אצלי בבנק ילך לבניית הבית שלנו כי כנראה שנצטרך לשם מטבח או סורגים או אזעקה וכו.
מעבר לכך – אני לא סמכות להתייעץ איתה על העניין הזה בשום צורה ונא לא לקחת את הדברים שלי כייעוץ פיננסי. אני אישית עם עצמי לא מרגישה בטוח היום להמר על כספים של המשפחה שלי ולנסות להשקיע אותם. כל העולם נמצא במשבר מאד גדול בשנה האחרונה, מדינות מוציאות עשרות מיליוני דולרים על ניסיונות לא להפיל את הכלכלה ולתחושתי הלא מלומדת אני לא חושבת שזה זמן נכון.
אין לי ספק שזה שביטוח לאומי משלמים כל כך הרבה כסף לכל כך הרבה אזרחים לאורך השנה האחרונה (שלא נדבר על בחירות כל שני וחמישי שזו הוצאה לא קטנה למדינה) המצב הזה של תשלומי הפיצויים הולך עוד לחזור אלינו, אם זה בצורת מיסים, אם זה בצורת אינפלציה ואם זה בצורת משבר כלכלי עולמי. אני לא יודעת, פשוט לא מרגיש לי נכון כרגע להמר על כספים שאין לי. להפך, בא לי לסגור את כל החובות שלי, לחסוך לעצמי כמה שיותר כסף ״ליום גשום״ ולהרגיש בטוחה עם עצמי.
גם אם זו החלטה פיננסית פחות נכונה אבל היא תעזור לי לתחושת הביטחון שלי. מבחינתי זה שווה את זה מאשר להמר על כסף שהוא לא באמת שלי ולקחת סיכון שאולי אפסיד גם אותו ולהוסיף לעצמי את החרדה הזו לאוסף.
קיבלתי המון עצות של אנשים שחושבים אחרת ממני ואני בטוחה שלאורך הדרך יהיו המון דברים שאעשה וחלקכם לא יסכימו איתי, אני ממש מעריכה את השיתוף שלכם בדעות השונות וכמובן שתמיד תמיד תמיד שמחה ללמוד ולשמוע עוד! (זה נאמר בלי טיפת ציניות)
אז באמת תודה!
כרגע אני ממשיכה עם המטרה שלי שהיא ללכת לפי הצעדים האלו ונראה עם הזמן לאן ההחלטות שלי יקחו אותי 🙂
מבחינתי כרגע העיקר הוא ההתמדה וההתפתחות עם התהליך.
קיבלתי בפרק האחרון של הפודקאסט מאות של תגובות, גם בערוץ היוטיוב באופן פומבי ובעיקר בהודעות באינסטגרם בפרטי. זה מטורף ולא מובן מאליו כמות העצות, האהבה, ההזדהות והתמיכה שאתן נותנות לי! ממש ממש ממש תודה! באמת!
אני ממליצה ללכת לקרוא מהתגובות שעולות בערוץ היוטיוב של הפודקאסט כי יש שם תגובות מדהימות שעוזרות ממש ולגמרי שווה ללמוד מהן!
תודה שהייתם כאן לאורך כל החפירה ונתראה כאן בשבוע הבא 🙂
לירונים
היי אולי פספסתי
אבל לא ראיתי התייחסות בתקציב ליציאות, בילויים, אוכל מבחוץ, נופשים
זה בגלל שספציפית בחודש הזה זה לא קרה?
איך את מתייחסת לזה בתקציב?
תודה
Author
אנחנו בחודשים האחרונים בוחרים לא להוציא כסף על יציאות/ בילויים/ אוכל בחוץ או נופשים..
לצורך העניין ביום ההולדת של אמיר כן אכלנו בחוץ אבל זו הייתה הוצאה מתוכננת מראש ששמרתי אליה כסף במיוחד בצד כבר מחודש מרץ.
במידה ונצא לנופש זה יהיה משהו שנחסוך אליו מראש בסינקינג פאנדס, וכנראה שלא יהיה ספונטני והוצאה לא מתוכננת שתגרום לנו להכנס למינוס.
וואווו לירון תקשיבי אני עוקבת אחרי התכנים שלך ביוטיוב כבר הרבה זמן אתם משפחה מדהימה בכללי אבל היוזמה הזאת שקמת ועשית משהו שלא קיים כמוהו בעיברית זה לדעתי דבר מבורך!
אני מחכה כל פעם מחדש שיעלה הפודקאסט ביוטיוב כי שם אני הכי יכולה להאזין לזה..
גם נותן לי הזדמנות לראות אותך..חח
תקשיבי אני חיפשתי כל כך הרבה מישהו שיבוא ויעשה כזה דבר כי אני גם מנסה להתמודד עם תקציב חודשי ולא עליתי על הנוסחה הנכונה ובעזרתך אני יכולה ללמוד עוד משהו נוסף בחיים ולהצליח לחסוך ולעשות עם הכסף שלי כל כך הרבה טוב.. לעצמי ולמשפחה שלי!
אני מודה לך ממש לירון את אחת הנשים היותר משמעותיות ומשפיעניות שקיימות ברשת !
תודה לך אלופה!!!
אני ממש לא מומחית בכלכלה וניהול תקציב, אבל כנראה מבינה משהו כי למרות שגם אני וגם בן זוגי מרוויחים לא המון (מבחירה, העדפנו לעבוד במה שמעניין אותנו ולא במה שרווחי), מעולם לא היינו במינוס, מעולם לא לקחנו הלוואה (ניקח כנראה כשנקנה בית) ומגיל 25 אני חוסכת כל חודש ככה שהיום יש לנו הון עצמי לא רע. לכן, בניגוד לעצה שקיבלת להשקיע הון ולא להחזיר הלוואות, אני מציעה הפוך: להגדיל את הסכום שאת מקדישה להיזר הלוואות על חשבון החיסכון. אולי יש אנשים שיכולים להשקיע ולהשיג תשואה מדהימה, אבל רובנו משלמים יותר ריבית על הלוואות מהתשואה על הכסף שיש לנו (בעיקר אנשים בגילנו שעדיין צריכים את הכסף נזיל ולכן לא יכולים להרשות לעצמם להשקיע באפיקים ספקולטיביים וחייבים לבחור בהשקעה סולידית עם תשואה נמוכה).